Jemput-jemput...sila-sila makan!!
Bawang, kentang, cili & ikan bilis (tiada dalam gambar)
Boleh pulak terlupa nak letak ikan bilis kat atas papan ni..huhu..
Nampak tak kuning ngan oren kat tepung tu?? yang kuning tu serbuk perasa ayam, yang oren tu garam gunung..hehe..aku tak tau kenapa garam gunung yang ni color oren, salu warna putih jerk..tapi garam ni memang masin ok. tak payah letak banyak-banyak. Sapa yang memang guna garam gunung atau garam bukit mesti tau.. ;)
Kalau ikotkan, ikan bilis pun aku potong jugak..tapi takde kat gambar sebab terus je campak dalam tepung.. =)
Tu tengah melenyek kentang yang dah direbus..kenapa letak kentang?? sebab kalau letak kentang, jemput-jemput tu akan lembut jerk..tak caye???try la.. ;)
tak clearlah gambar..
Ok, dah siap...aku bukan chef malah bukan tukang masak..ngah3...jadi tak pandai nak hias-hias..jom makan jom!!!
Sekian.
sedapnya.....yummyyyy...sy baru follow blog awak..kalau rajin singgah la blog saya..dan kalau sudi follow...boleh share cerita (^_^)
ReplyDeletefuhh!! boleh pulak nk try buat bende nie..ekeekee tp kat jordan nie xder ikan bilis la..
ReplyDeleteSyira rara : insyaAllah nnti sy smpi sana ya. ;)
ReplyDeletefaqih : tak letak ikan bilis pun takpe, sedap jugak kut..tapi tak cukup sifat jugaklah jawabnya..haha
nmpak sedap la...tp leceh satu jer,nk kena rebus kentang...huhu..pemalas btol sy kn...hehe
ReplyDeletehayati : klu ada "M" tu mmg takleh nk wtpe la..ekekek
ReplyDeletemmng bende nie x ltak telur ke?
ReplyDeletefaqih : tak pyh pun takpe, dah sedap dh... sebenarnya klu cili ngan bawang2 tu klu ditumbuk lagi terasa sedapnya..mcm beli jemput2 adabi tu..penah mkn tak?
ReplyDeletennti klu balik M;sia cuba cari, sebijik rasa cmtu.hehehe..
saya rasa telur tu untuk lembutkan jemput2 kut, cuba la buat. nanti tunjuk hasilnya ek! ;)
Woww! Nampak sedap, air liur pon dah teguk berkali-kali ni hehee..
ReplyDeleteResepi yang wajib di-try! Thanks ekk share resepi cucur kentang ^^
nampak sedap la..
ReplyDelete