Wednesday, March 28, 2012

Mainan zaman kanak-kanak

Korang pernah main Brick Game macam gambar kat bawah ni?
Mesti pernah kan.



Seingat aku, abang aku belikan brick game ni masa aku darjah 2 tahun 1993.
Seronoknya bukan main. Jakun habis!
Mula-mula bodoh je tak buat apa-apa tengok menatang tu turun sampai penuh kat atas & terus game over.
Bila dah terer, habis level pun masih tak boleh cabar kehebatan sendiri.huhuhu..

Ni jela game paling berteknologi yang aku pernah ada, yang lain macam lego, alat masak-masak, puzzle..err apa lagi tak ingat sudahh..

Ok, tujuaan cerita brick game ni sebab terjumpa gambar bila google gambar lain tetiba rindu pulak nak pegang benda alah ni walaupun kat henpon pun ada jugak kan cuma versi lain-lain. Hari tu ternampak kat Mydin ada jual, dalam RM5 ++ tak silap..keke..tapi malu pulak nak beli. Alkisahnya macam dah takde orang main je benda alah ni plus laki aku marah pulak tak memasal kang.kekeke

Sekian.

4 comments:

sis92 said...

hehe hari ni pun sis post pasal pmainan femes dulu2..

Jos Revalution said...

hahaha..aku time keci2 sampai pecah game ni aku main.. :) er..fibox awak x fungsi.. :(..tukar busuk lah.

manis said...

sis92 : yeke?? hehehe..mmg best klu ingat zaman dolu2 ni kan.

manis said...

Jos Revalution : Lagilah dasat sampai pecah ko kejekan...kekeke

haahlah baru je tak berfungsi pagi ni..malas betol nak ubah2.huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...