Tuesday, November 15, 2011

Mutiara Kata 2
>>..TIDAK SEMUDAH SAMBAL TUMIS..<<

✿~ Kalau satu hari nanti..dia minta masak lemak cili api, garu-garu kepala atau kaki..paling kurang pun tidak reti, mula capai "Resepi-365 hari" atau mungkin capai google, cari sendiri..paling tidak pun, pasti menjadi..kalau rasa dengan hati..

✿~ Tapi, kalau dia tanya PERLEMBAGAAN nanti..minta pujuk NASIHAT Nabi? Tunjukkan PERIBADI sahabat sejati? SOLEH SOLEHAHKAN anak sendiri? Nak taknak kena ada SENI..

✿~ Sambal tumis mungkin jadi, kalau cuba sekali..AKHLAK tabiat manusiawi, mana mungkin jadi sehari..

✿~ Bisik-bisik, orang selalu kata..kalau Solehah, si Soleh tentu MILIK kita..macam mana kalau Allah kata..dia Soleh lepas kita BENTUK, kita JAGA? Hasil didik, tegur nasihat suri dia? Takdir Tuhan, siapa boleh duga?

✿~ Siapa kata, dia PEMIMPIN semata..dia bukan malaikat, masih manusia..ada nafsu, pasti tersangkut dosa..tetap juga AMANAH, TANGGUNGJAWAB kita sebab kita tidak pernah tahu takdir, persiapkan diri..hadapi yang bakal hadir..

✿~ Walau sebenarnya, haaaaaaahh..BERUBAH itu payah..MEMBINA DIRI itu susah dan..siapa kata mudah? satu ketika, kita adalah mad'u suami dan satu ketika, dia adalah mad'u kita..itulah TANGGUNGJAWAB sebenar..(✿◠‿◠)
manis cakap : faham-fahamkanlah kata-kata ni yep ;)Sumber

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...